Вторник, 28 Септ 2021

На 23.02.2012 на официална церемония в МВР бяха връчени годишните награди на Спортната асоциация на МВР. Бяха наградени спортисти,треньори и деятели за постигнати успехи и принос.

 

Управителят на фирма Дени Файер, инж. Радослав Лилков,  беше отличен със специален приз за подпомагане на спорта в МВР. Наградата е за  дългогодишната подкрепа и подпомагане в подготовката на представителния отбор на ГДПБЗН – МВР.  

 

"Тази награда е голямо признание за мен. Гордея се с постиженията на нашите спортисти, треньори и професионалисти. Аз ще остана верен на любовта си към спорта и ще продължа да помагам за неговото развитие и в бъдеще." - коментира своята награда инж. Радослав Лилков.

 

Сред отличените най-многобройни бяха представителите от Пловдив. В индивидуалните спортове - мъже наградата грабна за тенис на маса Любомир Пейков, състезател на СК "МВР-Пловдив".

В колективните спортове- отборът по футбол на ОДМВР Пловдив, който е Републикански шампион за 2011 година.  Поредна награда получи и отборът по пожароприложен спорт на Областно управление пожарна безопасност и защита на населението гр. Пловдив, който тази година е е републикански шампион.

Специален приз за героизъм получи Емил Емилов - спасител в група "Спасителна дейност" на ОУПБЗН Пловдив във връзка с проведена спасителна операция през нощта на 06.01.2012 в парк "Родопи" за спасяване на 6 души - треньори и състезатели.

Призът за треньор със съществен принос за дейността на Спортна асоциация - МВР бе връчен на Димитър Стоенчев, треньор на отбора по пожароприложен спорт в Пловдив. За медийно отразяване на  спорта в МВР наградата грабна колегата от Нова българска телевизия в Пловдив  Иван Кърчев.